Anàlisis i identificació de necessitats formatives. Hegoa
Estudi i anàlisi de les necessitats formatives per tres Màsters de Cooperació per al Desenvolupament de la UPV: Desenvolupament i Cooperació Internacional, amb un enfocament més tècnic i enfocat cap a la professionalització, el de Globalització i Desenvolupament, amb un enfocament més teòric i orientat a la recerca, i, d’altra banda, el Màster en línia en Cooperació Internacional i Educació Emancipadora, que desenvolupa significativament continguts vinculats a l’Educació per a la Transformació Social.
L’objectiu d’aquest informe era recollir informació pertinent i veraç sobre les necessitats formatives del sector així com dels continguts dels tres màsters per atendre a les demandes del context i ampliar l’abast d’aquesta oferta formativa.
Hi ha racisme a la UIB? Procés d’indagació amb l’entorn universitari
Procés reflexiu emmarcat de dins de les jornades “Hi ha racisme a la UIB?” impulsades per l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament de la Universitat de les Illes Balears. L’objectiu del nostre espai era donar veu a diferents agents de la comunitat universitària per explorar de quina manera el racisme es materialitza a la Universitat i cercar eines per a combatre-ho.
Sistematizació d’aprenentatges amb Justícia Alimentària i Hegoa
Ens ha encantat acompanyar l’equip de Justícia Almentària i Hegoa a identificar aprenentatges de la feina realizada durant els darrers cins anys per introduir el Dret a l’Alimentació i la Sobirania Alimentària als estudis de Formació Professional a diverses comunitats autònomes del territori espanyol.
La revisió del treball realizat és un exercici important que ens ajuda a sistematitzar aprenentatges i a pensar com aplicar-los a altres iniciatives i/o projectes. Un sistema per a la millora continua de les propostes que realitzem.
Trobada amb docents: Universitat Crítica i Transformadora
Acompanyem a Justícia Alimentària i a Hegoa en el llançament del projecte “Universitat crítica i transformadora. Enfocament ecosocial i ecofeminista enfront de la crisi climàtica i social amb el Dret a l’Alimentació com a eix de canvi”.
L’encàrrec es tracta d’acompanyar a l’equip a pensar estratègicament quins objectius i quines necessitats del professorat i del projecte s’han de posar a la taula en aquest moment tan inicial. Finalment, dissenyem aquesta sessió amb dos objectius: començar a generar els vincles que sostindran el treball en xarxa en els pròxims quatre anys i presentar les primeres línies d’acció del conveni als docents.
Sencelles Present i Futur – Pla Integral Municipal Participatiu
Col·laboració, juntament amb la xarxa ethicoo, per al disseny, acompanyament i execució d’un pla municipal participatiu amb l’Ajuntament de Sencelles.
Més informació a: https://decidim.sencelles.cat/processes/pla-actuacio-municipal/
Assemblea Ciutadana pel Clima Mallorca
Setembre 2022-Març 2023
Hem vibrat coordinant un gran equip de facilitació i veient la motivació i ganes de les assembleistes. S’han elaborat 56 propostes, de les quals 32 han aconseguit més del 90% de suport.
Més informació: https://www.assembleapelclima.net/es/
Projecte de participació ciutadana Xerrem des Pla
Novembre 2021-Abril 2022, Menorca
Assesorament en el disseny del projecte “Xerrem des Pla” per a la seva revitalització.
Pacificació i revisió dels usos des Pla de Ciutadella i la realització d’un estudi inicial sobre la percepció dels diferents col·lectius implicats i les seves possibilitats de millora. y
Más información https://www.juntsaspla.com/xerrem-des-pla
Jornada Creació i Territori des de una Mirada Migrant
6 de novembre de 2021, Menorca
Facilitació de l’espai de diàleg col.lectiu Com es relacionen creació i territori a Menorca des de les perspectives migratòries? en el marc del projecte artístic Encuentro Alrededor de Walinto finançat per Iberescena.
Avaluació Intermitja del projecte Inclusió del Dret a l’Alimentació i el Desenvolupament Sostenible amb Enfocament de Gènere a 6 famílies de l’Educació Professional
Març-Juny 2021, Península i Illes Balears
Realització de l’avaluació intermitja i proposta de millores del projecte Inclusió del Dret a l’Alimentació i el Desenvolupament Sostenible amb Enfocament de Gènere a 6 famílies de l’Educació Professional impulsat per Justícia Alimentaria y Hegoa amb el finançament de l’AECID.
Más allá de nuestro ombligo. Curs de feminismes i interculturalitat.
19 i 26 de maig i 2 i 9 de juny de 2021. Online
Acompanyament tècnic a l’associació Thakhi Runa per a la realització de tallers online amb espais de ponències i espais de treball en grup.